Proiecte

Proiect Erasmus+, CREATOR

Liceul Tehnologic ELECTROMUREȘ, implementează în anii școlari 2017-2019, pe o perioada de 24 de luni, proiectul CREATOR – Experimental Approach to Teaching Entrepreneurship through Workplace Training, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, actiunea KA2 – parteneriate strategice. Obiectivul general al proiectului CREATOR este de a implementa un model de predare experiențială a educației antreprenoriale și de a facilita o mai bună cooperare între furnizorii de formare profesională și mediul local de afaceri.

Partenerii proiectului :

 • GERMANIA
  - Werkstatt-Berufskolleg Unna
  - Plattform e.V.
 • ITALIA
  - Ilmiolavoro srl
  - I.I.S. "Di Poppa-Rozzi“
 • SLOVENIA
  - STEP Institut
  - GEPS Piran
 • ROMÂNIA
  - Universitatea Petru Maior
  - Liceul Tehnologic Electromureș
 • CROAȚIA
  - BHV d.o.o.

În cadrul proiectului sunt prevăzute trei reuniuni transnaționale, sesiuni de training și o vizită de studiu. Prima întâlnire transnațională a avut loc în perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2017, la Unna în Germania, gazda fiind coordonatorul proiectului școala Werkstatt-Berufskolleg din Germania. A doua întâlnire transnațională a avut loc în perioada 4-6 iunie 2018 în Italia, gazda fiind școala I.I.S. "Di Poppa-Rozzi“ din localitatea Teremo. A treia întâlnire transnațională va avea loc în România , în primăvara anului 2019, gazda va fi Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, România. Cadre didactice din unitatea noastră școlară, vor participa la sesiuni de training și la o vizită de studiu , unde își vor îmbogății cunoștințele în predarea antreprenoriatului în mod experiențial.GHIZI ÎN ȚARA DE 5 *

Motto:
"Ca să faci lucruri mari nu trebuie să fii un mare geniu, nu trebuie să fii deasupra oamenilor, trebuie să fii cu ei."
(Montesquieu)

Sala profesorală se umplu de sunetul insistent al unui telefon mobil. Ochii profesoarei, după preluarea apelului, se făcură din ce în ce mai mari. Am câștigat proiectul!!! În sală se așternu o tăcere care îmbia la o ascultare în grup. Apoi explozia de bucurie generală: "WOW!!! Am câștigat!!!" Bucuria care s-a răspândit ca un fulger și printre elevii școlii. Acesta a fost momentul în care reușita a prins culoare și trăire. "ȚARA LUI ANDREI"! Un proiect de responsabilitate socială OMV PETROM. Un proiect care îi susține pe toți cei care știu, pot și vor să-i inspire pe cei de lângă ei; pe toți cei care doresc să își construiască singuri viitorul într-o țară mai bună. (sursa:http://www.taraluiandrei.ro/misiune).
Citește mai mult despre proiect
Vezi galeria de imagini aici

Parteneriate
Parteneriate cu unități de învățământ din România

Parteneriate cu unități de învățământ din străinătate

Parteneriate cu diferite asociații și societăți

Parteneriate cu agenți economici în vederea desfășurării activităților de instruire practică a elevilor