Proiecte

Proiect Erasmus+ KA2 „OFF-BOOK”

Proiect de mobilitate „Tehnicieni hotelieri de succes pe piața muncii” nr. 2018-1-RO01-KA102-048120 din cadrul programului Erasmus+

Învățarea este o călătorie spre noi experiențe, spre transformare, un drum pe care oamenii și comunitățile îl pot parcurge împreună. Pentru această călătorie există programul Erasmus+, programul Uniunii Europene pentru educație, formare profesională, tineret și sport, care se desfășoară în perioada 2014-2020. Programul Erasmus+ înseamnă învățare, colaborare, soluții creative, inovatoare și conectare cu piața muncii. Liceul Tehnologic Electromureș din Târgu Mureș este beneficiarul Proiectului Erasmus+ „Tehnicieni hotelieri de succes pe piața muncii”, cu nr. 2018-1-RO01-KA102-048120, care se va desfășura în anul școlar 2018-2019, finanțat de Comisia Europeană, cu o valoare de 138.638 EUR. Este primul proiect Erasmus+ KA1 – VET al liceului în care elevii vor beneficia de formare inițială prin care să își dezvolte în context european competențele profesionale în domeniul hotelier. Proiectul pornește de la ideea dezvoltării parteneriatelor cu angajatorii care au ca scop promovarea învățării bazate pe activitate practică. Stagiile de pregatire profesionala se adreseaza unui numar de 48 de elevi din clasele a XI-a, profil servicii, specializarea tehnician in hotelarie si 6 profesori de specialite in domeniul turism si a serviciilor cu rol de profesori insotitori. Perioada de implementare: 01.11.2018 – 31.10.2019 Obiectivul principal: îmbunătățirea abilităților practice ale elevilor de clasa a XI-a, calificarea profesională technician în hotelărie prin promovarea învățării bazate pe muncă în cadrul formării lor inițiale, cu implicarea instituțiilor partenere care oferă formare profesională.

Partenerii proiectului:

 • Istituto Tecnico Per il Turismo “Livia Bottardi”, Roma – Italia
 • Școala Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája, Győr - Ungaria
 • Organization For Promotion Of European Issues (OPEI), Paphos – Cipru
 • Hotelul St. George & Golf Resort, Paphos – Cipru
Mai multe informatii despre proiect

Proiect Erasmus+, CREATOR

Liceul Tehnologic ELECTROMUREȘ, implementează în anii școlari 2017-2019, pe o perioada de 24 de luni, proiectul CREATOR – Experimental Approach to Teaching Entrepreneurship through Workplace Training, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului ERASMUS+, actiunea KA2 – parteneriate strategice. Obiectivul general al proiectului CREATOR este de a implementa un model de predare experiențială a educației antreprenoriale și de a facilita o mai bună cooperare între furnizorii de formare profesională și mediul local de afaceri.

Partenerii proiectului :

 • GERMANIA
  - Werkstatt-Berufskolleg Unna
  - Plattform e.V.
 • ITALIA
  - Ilmiolavoro srl
  - I.I.S. "Di Poppa-Rozzi“
 • SLOVENIA
  - STEP Institut
  - GEPS Piran
 • ROMÂNIA
  - Universitatea Petru Maior
  - Liceul Tehnologic Electromureș
 • CROAȚIA
  - BHV d.o.o.

În cadrul proiectului sunt prevăzute trei reuniuni transnaționale, sesiuni de training și o vizită de studiu. Prima întâlnire transnațională a avut loc în perioada 30 noiembrie -2 decembrie 2017, la Unna în Germania, gazda fiind coordonatorul proiectului școala Werkstatt-Berufskolleg din Germania. A doua întâlnire transnațională a avut loc în perioada 4-6 iunie 2018 în Italia, gazda fiind școala I.I.S. "Di Poppa-Rozzi“ din localitatea Teremo. A treia întâlnire transnațională va avea loc în România , în primăvara anului 2019, gazda va fi Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, România. Cadre didactice din unitatea noastră școlară, vor participa la sesiuni de training și la o vizită de studiu , unde își vor îmbogății cunoștințele în predarea antreprenoriatului în mod experiențial.